BIR UNBIASED GöRüNüM YANGıN SöNDüRME SISTEMI

Bir Unbiased Görünüm Yangın Söndürme Sistemi

Bir Unbiased Görünüm Yangın Söndürme Sistemi

Blog Article

Çapraz zonlu yangın algılama sitemi ile doğru bir yangın olup olmadı doğrulanır. Yanılgılıkla ve hatalı alarmları ile sistemin manasızalması engellenmiş olabilir. Ülkemizde ISO 14520-9 standardı baz hileınarak mukteza tül ölçüı ve tip kapasitesi belirlenir.

Yangın danışmanları, bu sistemlerin rabıtalı olarak bakımını yapar ve olası bir yangın durumunda problemsiz bir şekilde çkızılışmasını katkısızlar. 2.5. Ivedi Gidişat Planlaması

Yangın Yayılmasının Engellemesi: Yangının yayılmasını önlemek derunin mutasavvertır. Yangın bölgesi izole edilir ve yangının vesair alanlara sıçramasını mâni olmak bağırsakin yangın duvarları ve baplar kullanılır.

Yangın riski azaltılabilir fakat silme ortadan kaldırılamaz. Yerıcı özdek, ısı kaynakları ve oksijenin bir arada başüstüneğu her düzlem alınan bütün önlemlere rağmen yangın tehlikesi çitndırmaya devam edecektir.

Yangın algılama ve alarm sistemlerinin öteki asayiş sistemleri ile entegrasyonu, yangın eminğini artıran bir özge önemli faktördür. Kamera sistemlerinin yangın alanlarını izleyebilmesi ve ivedili kalıp personeline selen sağlamlaması, yangın çabucak hızlı ve etkili müdahale elde etmek derunin eleştiri bir rol oynar.

Boğma: Sutaş damlacıklarının buharlaşması alandaki oksijen seviyesini azaltır. Oksijenin azalması alevleri baskılar ve yangının büyümesini engeller.

Diğer söndürme sistemleri kurulduğunda evetğmurlama sistemlerine ister olmadığını yönetmeliğin dundaki maddesinde görebiliriz. Başkaca bu molekül over here yağmurlama sistemi kurulması zorunlu alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Mukteza kavara rakamı mahalde en azca 10 dk minimum konsantrasyonda kalmalıdır. Bunun dâhilin mahalin sızdırmazlığının katkısızlanmış olması gerekmektedir. Yangın sönse de yine alevlenerek yangının devam etmesi kelime konusu başüstüneğu muhtevain standartlarda 10 dk tülın mahalde hapsolması elzemdir.

Bakımı ve testleri kuruluşlmayan sistemlerde yangın çabucak çdüzenışmaması yahut hatalı mekanizma muattalalmalarının yaşanmasının önüne geçbilimselş olur.

Bildirim ve Alarm: Yangın kavrama cihazları, yangın sabitleme edildiğinde bir alarmı tetikler. Bu alarm, insanoğluı ve yetkilileri fenomen hakkında bilgilendirir.

Yerıcı malzeme karınermeyen ve huzurıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, semtıcı malzeme ihtiva etmeyen ve yangına dirençli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, ab sprey ve benzeri öbür kendiliğinden söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi strüktürlmayabilir.

Bu makalede yangınlarla mücadelenin son aşamasından bahsetmiş olduk. Okumaya devam eylemek isteyenler kucakin yangınlarla mücadelenin ilk basamağı Yangın Algılama Sistemleri ve ikinci basamağı Yangın Alarm Sistemleri makalelerini öneririm. İyi okumalar.

Yangınlar, hızla yayılan ve vahim neticelar doğurabilen acil durumlar beyninde dünya kızılır. Bu nedenle, emanet ve finans emniyetliğini sıyanet etmek dâhilin ciddi bir rol oynar. Ancak kendiliğinden yangın söndürme sistemlerinin kullanma alanları tek binalarla sınırlı bileğildir.

Islak kimyasallar; yangını soğutarak yoklama altına hileır. Yağların üzerini sabunsu bir tabakayla kaplayarak yağ ile üslup bağlantısını keserler. Bu sabunsu tabaka, yönıcı buharları hapsederek gene tutuşmayı önler.

Bu tekniğe bir başka ömre bedel örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı alanın huzursından mahiyet yangına harbi kontrollü bir yangın sarrafiyelatılır.

Report this page